Leerlingen interviewen…

Havo 3-leerling Sake Hoogsteden interviewde Casper van Eijck, Clubarts van Feyenoord en chirurg in het Erasmus Medisch Centrum 

Casper voltooide zijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit, waar hij tijdens zijn co-schappen clubarts van

Casper van Eijk

Casper van Eijk (c) Erasmus MC

Sparta Rotterdam werd. Naast zijn werkzaamheden in het toenmalige Dijkzigt Ziekenhuis heeft hij altijd affiniteit gehad met sport en zag dan ook in zijn hoedanigheid als clubarts regelmatig de ziekenboeg van de Sparta selectie op zijn spreekuur voorbij komen. In nauwe samenwerking met dr. M.P. Heijboer, orthopeed in het Erasmus MC worden vele topsporters uit verschillende takken van sport gezien waarbij Casper zich heeft toegelegd op de operatieve behandeling van liesblessures, ook wel Sportmens Hernia genoemd. Binnen de afdeling Heelkunde van het Erasmus MC houdt hij zich voornamelijk bezig met algemeen chirurgische aandoeningen op de Intensive Care, Endocriene ziekten en ziekten van de pancreas (alvleesklier). In 2009 werd hij benoemd tot hoogleraar algemene chirurgie met speciale aandacht voor de pancreas.

Na een kwart eeuw Sparta vond Casper een nieuwe uitdaging in Feyenoord, alwaar hij inmiddels sinds 2009 clubarts is. Binnen NRP is Casper verantwoordelijk voor het lange termijn beleidsplan en de samenwerking met medisch specialisten. Daarnaast speelt Casper golf, piano en houdt hij van de Spaanse cultuur.

Casper H. J. van Eijck werd geboren op 09 januari 1957 te Rotterdam en beëindigde in 1975 op Montessori Lyceum te Rotterdam de VWO opleiding. Van 1977 tot 1984 studeerde hij geneeskunde aan de Medische Faculteit, Erasmus MC, Rotterdam. In 1985 startte hij de opleiding Heelkunde in het Leyenburg ziekenhuis te Den Haag en 4 jaar later vervolgde hij deze in het Erasmus MC. In 1991 volgde Inschrijving in specialisten register als chirurg. In 1993 promoveerde hij; Titel proefschrift: The role of Somatostatin receptors in breast and pancreatic cancer. Sinds 1991 is hij werkzaam op de afdeling Heelkunde van ErasmusMC met als aandachtsgebied, algemene, endocriene en pamcreaticobiliaire chrirugie. Hij is
verantwoordelijk voor het heelkundig onderwijs in de Bachelor fase van het medisch curriculum evenals het Eerste Hulp onderwijs binnen het ErasmusMC.

In 2009 werd hij benoemd tot hoogleraar chirurgie, met speciale aandacht voor het pancreas. Daarnaast was hij sinds 1982 werkzaam als clubarts bij RV&AV Sparta en sinds 2008 bij Feyenoord te Rotterdam.
Na zijn inschrijving in 1991 als chirurg promoveerde hij in 1993 op het proefschrift getiteld: “The role of Somatostatin receptors in breast and pancreatic cancer”. Hij heeft zich in het bijzonder toegelegd op de behandeling van alvleesklierkanker maar heeft daarnaast ook nog andere aandachtsgebieden. In 2009 werd hij benoemd tot hoogleraar chirurgie met speciale aandacht voor aandoeningen van het pancreas.

Bent u getrouwd? Nee, ik ben niet getrouwd.
Heeft u kinderen? Nee, maar ik heb wel twee honden.
Hoe jong bent u? Ik ben 57 jaar.
Wanneer zat u op school? Ik heb eindexamen gedaan in 1975 en ik ben begonnen in 1967. Ik heb eindexamen gedaan in het huidige n&g profiel op vwo niveau.
Welke studie heeft u gevolgd? Ik heb een medische studie gevolgd om eerst chirurg te worden en tijdens mijn studie had ik
besloten om oncoloog te worden.
Wat is uw beroep? Ik ben een chirurgisch oncoloog.
En wat houdt dat in? Dat houdt in dat ik mensen opereer en daarna ook nog de medicijnen voorschrijven. En zo de mensen begeleid tijdens hun revalidatie.
Wat is u bijgebleven van de middelbare school? Het vak gymnastiek ik vond dat altijd heel erg leuk en Meneer Han Schwantje. Ik heb ook in de bond gezeten en vroeger hadden ze een bar en dat is mij ook bijgebleven.
Wie of wat heeft u tijdens uw middelbare schooltijd geïnspireerd om te komen waar u nu bent? Ik had zelf altijd al het idee dat ik chirurg wilde worden maar ik wilde pas oncoloog worden tijdens mijn vervolg opleiding.
Wat zijn voor u de belangrijkste waardes in het leven? Mij zijn vooral de sociale vaardigheden bijgebleven aangezien ik met mijn werk elke dag met mensen te maken heb.
Welk oud-klasgenoot of- schoolgenoot zou ik nog meer kunnen interviewen? Monique Van Dijk, ze is geestig, aantrekkelijk en ook werkzaam in het ErasmusMC.
'Leerlingen interviewen…' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners.
Old Paper by ThunderThemes.net