Maura interviewt…

Door Maura Renardel de Lavalette.

Donderdag 15 mei rijd ik het bedrijventerrein op van Lijm en Cultuur in Delft alwaar ik Alexander Buurman zal gaan interviewen. Een prachtig oud industrieterrein met mooie oude gebouwen waar vroeger de beenderen gekookt werden voor het fabriceren van lijm. Alexander begroet mij in zijn studio “Alex Buurman Produkties”, maakt een kop thee voor mij en we gaan aan de slag:

Naam: Alexander Buurman
Situatie: Samenwonend, 2 kinderen, Nikki 19 jaar en Thom 18 jaar
School: 1969 – 1976 Havo met economie en geschiedenis
Studie: Cultureel werk Amersfoort, niet afgestudeerd.

 

Alexander Buurman in 2014

Alexander Buurman in 2014

Om daar maar mee te beginnen, ik ben Cultureel Werk gaan studeren omdat mijn toenmalige vriendin, Maartje Zeldenrust dat ook ging doen. Van de Studie heb ik spijt! (Zeker niet van Maartje.) Net als dat ik geen wiskunde in mijn pakket had. Als ik dat over kon doen…….dan zou ik Muziek Electronica gaan studeren.

Hoe is jouw carrière verlopen?
Ik  ben begonnen als toetsenist bij Hans de Booij, dat heb ik 2 jaar gedaan. Veel optredens en studiowerk. Toen ben ik bij Margriet Eshuijs gaan spelen, dat heb ik ook 2 jaar gedaan. Een heerlijke tijd. Ik kan mij nog herinneren dat het eerste optreden met Margriet was op het Utrechts Studenten Corps waar mijn goede vriend Edwin Sandbergen (Erasmiaans) Praesis was. Wat was ik zenuwachtig, vreselijk.

Een mooi moment was ook toen ik de basis partij moest inspelen voor een opnamen met Toots Tielemans. Ik zat achteraf toen de grote meester aan het spelen was. Op een gegeven moment vroeg hij wie de piano partij had ingespeeld…..ik stak mijn hand omhoog en hij gaf mij een “thumbs up”. Dat zal ik mijn leven lang niet vergeten. Ik heb ook veel studiowerk gedaan met Lori Spee, die in de jaren tachtig een groot artiest was. Na Margriet Eshuijs ben ik bij Akai gaan werken. Dat heb ik 15 jaar gedaan. Als  Account Manager, verkoop en ondersteuning. Een leuke baan met uitdagingen. Daarna ben ik mijn eigen studio begonnen. En dat doe ik nog steeds.

Wat is je het meeste bijgebleven van de tijd op school?
De school tja, daar kan ik over uitweiden….ik leefde op school. Wij kregen zelfs de sleutel van de school om in het weekend daar bezig te zijn met muziek en techniek. Samen met Paul Ras, Friso van der Meulen, Robert Zwaan, Jan Prins, Wisse Smit, Arthur Trimbos, Leontine Lutz, Maura Rde L,  Diederik Renardel de Lavalette (helaas overleden, red.) en Sandra Baas waren wij altijd op school te vinden. Samen muziek maken, kletsen en de musicals voorbereiden. Een heerlijke tijd. Het was mijn leven in die tijd. Ook de samenkomsten bij Herman Sinkeler in Giethoorn ter voorbereiding van de musicals die werden geregisseerd door Robbie Doorenbos, onvergetelijk! Ik heb alles spelender wijs geleerd op school.

En even iets heel anders; ik kan mij nog herinneren dat op een koldernacht Arthur Trimbos (helaas overleden, red.) het bureau van de toenmalige Rector de Heer van Dijk heeft ingewijd (!!!???).

Wat was voor jou de fijnste plek op school?
De aula, daar waren wij altijd te vinden. Op het toneel en het TT hol (het Technisch Team Hol, onder het toneel) Het was een geweldige tijd.

Wie was jouw meest inspirerende docent en waarom?
Herman Sinkeler en Freek Jansen. Dat waren de nieuwe generatie leraren. Die namen hun vak serieus en keken naar kinderen en wat hun behoeften waren. Daar heb ik veel van geleerd.

Heb jij in een team of in de bond gezeten?
Ja in het Cultureel team samen met Sabrina Kamstra en Jeroen van Tets. Volgens mij zat Peter Lutz (nu Boswinkel, red.) er toen ook in. Ook heb ik in de Bond gezeten en ik tekende voor de MK! Ik had daar de tijd voor want echt huiswerk maken deed ik niet.

Welke liefdes heb je gehad op school?
Mijn eerste liefde was Irene Croes. Die was wel wat ouder dan ik. Zij zat in de laatste MMS klas (Middelbare Meisjes School. Komt overeen met HAVO, red.) in ik zat voor de tweede keer in de 2de klas. Liesbeth Baggerman was ook een soort van Liefde van mij……en natuurlijk Maartje Zeldenrust.

Zie je nog veel Montessorianen?
Nee niet veel. Rokus Visser, Robert Zwaan af en toe en Jan Prins die werkt bij Yamaha dus die zag ik ook werktechnisch gezien.

Wat zijn voor jou belangrijke waardes in het leven?
Oprechtheid, Humor (speelsheid), Waarachtigheid en Zelfreflectie!

Wie zouden wij nog meer kunnen interviewen en waarom?
Monique van Dijk omdat die zo’n typische carrière heeft gehad.

 

Dank voor dit interview Alexander.
Heel graag gedaan!

 

Daarna zijn wij beneden een heerlijk broodje gaan eten en is het gesprek nog lang doorgegaan.Wat een heerlijke mensen zijn Montessorianen toch!

 

 'Maura interviewt…' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners.
Old Paper by ThunderThemes.net