Interview met Claire Tuns.

Interview door: Steven Tuns (Leerling).

foto

Ik heb een interview gehouden met Claire Tuns. Claire is 20 jaar en heeft twee jaar geleden eindexamen gedaan op het Montessori. Ze ziet eruit als het standaardtype Montessori meisje van nu : spijkerbroek, UGGS en een jas met een bontkraag. Het interview vindt plaats op de Kortekade in het studentenhuis van Claire. We hebben voor deze plek gekozen, omdat het een goede impressie geeft van Claire haar leven. In het huis hangen veel foto’s van haar tijd op het Montessori Lyceum. Hieruit valt op te maken dat zij het RML, stiekem, toch een beetje mist.

Wanneer zat je op school?

Ik heb op het Montessori gezeten van 2005 tot en met 2012.

Op welk niveau heb je eindexamen gedaan en wat waren hierbij je vakken?

Mijn eerste jaren op het Montessori waren zo gezellig, dat het VWO er in de eerste jaren niet in zat. Mijn pakket was economie en maatschappij en bestond uit de vakken : Nederlands, Engels, Frans, Duits, geschiedenis, wiskunde, economie. In de vijfde besloot ik dat ik na mijn eindexamen toch nog VWO wilde doen. Om mijn pakket van HAVO op het VWO aan te laten sluiten moest ik er een vak bijnemen. Ik heb toen voor het vak management en organisatie gekozen. In 2010 heb ik eindexamen HAVO gedaan en 2 jaar later, in 2012, eindexamen VWO.

Ben je na het Montessori gaan studeren?

Ik heb het jaar na mijn eindexamen eerst een tussenjaar genomen om erachter te komen wat ik eigenlijk wilde. Afgelopen september ben ik begonnen aan mijn huidige studie Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Werk je naast het studeren ook?

Bij De Winkelinrichter ben ik webbeheerder. Ik probeer dit zoveel mogelijk naast het studeren te doen, maar heb niet altijd even veel tijd. Verder werk ik ook af en toe in de horeca en pas ik regelmatig op.

Hoe ben je bij deze banen terecht gekomen?

Het bedrijf De Winkelinrichter is van mijn ouders. In de horeca werk ik via iemand die ik ken die hierin een bedrijf heeft of via het uitzendbureau &CO. Bij oppasadressen kom ik vooral terecht door vrienden van mijn ouders.

Wat bedoelt u precies met webbeheerder?

Het bedrijf heeft acht verschillende webshops. Op elk van deze webshops staan heel veel verschillende producten. Deze producten zet ik er zoveel mogelijk op.

Wat is je bijgebleven van je middelbare schooltijd?

Wat mij vooral is bijgebleven van mijn middelbare schooltijd is de uitdrukking : “de ergste HAVO/VWO klas ooit”. Zo werd mijn klas namelijk elk jaar benoemd. Bovendien de waanzinnige skireis naar Kaprun (die ik afgelopen jaar mocht meemaken als begeleider) en het Duitse “school”reisje naar Berlijn zal ik ook nooit meer vergeten. Mijn meest inspirerende vak vond ik management en organisatie, daardoor heb ik ook gekozen voor de studie bedrijfskunde. De fijnste plekken op school vond ik de aula en in de KWT de Mediatheek (hoefde je niks te doen) en de scheikundelokalen (kon je zo snel mogelijk naar de aula in de pauze).

Heb je ooit in een team gezeten voor school?

In vijf HAVO zat ik in de koldercommissie en heb ik de kolderdag op school en het koldergala in Plan C georganiseerd.

Ziet u nog veel Montessorianen?

Gelukkig kom ik nog geregeld Montessorianen tegen. Ik ga met een paar nog heel goed om, maar met degene die ik niet meer dagelijks zie of spreek is het ook altijd nog heel erg gezellig als je ze tegenkomt.

Wie of wat heeft je tijdens je tijd op het Montessori geïnspireerd om te komen waar je nu bent?

Toen ik op het Montessori zat begon te krediet crisis. Hierdoor ging het ook heel slecht met de banen in Nederland. Ik wil later mijn kinderen net zo’n fijne jeugd kunnen geven als ik zelf heb gehad (en al mijn vrienden en vriendinnen om mij heen op het Montessori). Om meer kans te krijgen op een goede baan, heb ik ervoor gekozen om ook nog VWO te gaan doen. Zodat ik na mijn middelbare schooltijd naar een universiteit kon gaan.

Denk je hier nog steeds het zelfde over of word je nu door andere dingen geïnspireerd?

Ik heb hier nog steeds dezelfde gedachtes over. Dat is ook (een van de) reden(en) dat ik in Rotterdam ben gaan studeren. Bedrijfskunde staat op de Erasmus Universiteit namelijk heel goed aangeschreven.

Wat zijn voor jou belangrijke waardes in het leven?

Gezondheid, geluk en rijkdom en dan ook precies in deze volgorde.

Welke oud-klasgenoot of –schoolgenoot zou ik nog meer kunnen interviewen?

Isabel Crouwel

Waarom Isabel?

Om te kunnen zien of wij in dezelfde jaren Montessori het anders hebben ervaren.

'Interview met Claire Tuns.' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Images are for demo purposes only and are properties of their respective owners.
Old Paper by ThunderThemes.net